Terapeutisk skrivegruppe
Den terapeutiske skrivegruppe er for dig, der ønsker at folde nye temaer ud i dit liv. Den er også for dig, der har en udfordrende periode lige nu og søger større klarhed og forståelse.
Du kommer til at arbejde med kreativitet og personlig udvikling gennem skriveøvelser og gruppesamtaler.
Den terapeutiske skrivegruppe er oplevelsesorienteret. Det vil sige, at du tager udgangspunkt i dit eget personlige materiale og får konkrete redskaber til at arbejde med dig selv og dit forhold til omverden på forskellige niveauer. Skrivningen er en metode til større selvindsigt og fordybelse. Den giver ny mening til gamle udfordringer. Og den kan blive din støtte, når du har brug for det.
- Med din pen og notesbog får du et trygt refleksionsrum, hvor du kan formulere dine tanker.
- Når du skriver, sætter du farten ned. Tanker, der har det med at flakke hurtigt videre, bliver fastholdt i længere tid, og du kan betragte dem fra nye vinkler.
- Det svære bliver ikke overstået, fordi du skriver om det, men når du har tænkt det igennem på papiret, har du givet det plads og tid. Det kan derfor være en lettelse, at du kan lægge teksterne fra dig igen.
- Der kan falde ro på kroppen, når du skriver. Forestil dig, at følelser og tanker også sidder i din krop som hovedpine, nakkespændinger eller måske ondt i maven. Når du får ordene ud gennem hånden og ned på papiret, kan det løsne uro og spændinger.
- Den kreative proces kan være meget tilfredsstillende. Det gælder også, selv om du ikke skriver digte eller skønlitteratur. Bare det at du skaber en tekst og frembringer noget, som ikke fandtes, før du satte dig med notesbogen, er betydningsfuldt.
- Gennem gruppesamtalerne kan du blive mødt og forstået af andre. Udgangspunktet er ikke kritik eller en vurdering af teksten, men en udveksling af refleksioner over skriveprocessen og de personlige temaer.
Forløbet
Vi mødes i en lille, lukket gruppe med maks. 6 deltagere. Til hvert møde holder jeg et kort oplæg om, hvordan vi arbejder med kreativ skriveterapi.
Du deler med gruppen, hvilke temaer du ønsker at fokusere på. Jeg præsenterer dig for en øvelse, og du får tid til at skrive.
Du kan læse din tekst højt og dele med gruppen, hvordan det var at arbejde med de forskellige temaer. Der er samtalerunder, og jeg støtter dig i både skriveprocessen og det terapeutiske forløb i gruppen.
I løbet af kurset kan vi inddrage korte meditationer og afspændingsøvelser. Vi skriver helt uden krav til æstetik eller form. Det er en slags kreativ leg for alvor.
Baggrund
Arbejdet med de terapeutiske skrivegrupper er funderet i skriveterapeutiske metoder, psykoterapeutiske teorier og mine erfaringer med at vejlede i kreative skriveprocesser.
Den skriveterapeutiske metode ekspressiv skrivning er udviklet af blandt andre den amerikanske psykolog James Pennebaker og skrivecoach James F. Evans, og jeg er inspireret af deres tilgang til skriveterapien. Desuden inddrager jeg metoder til kreative, skønlitterære skriveinterventioner og grupperefleksioner, der bliver beskrevet og benyttet af psykiater Birgitte Bundesen ved Nationalt Center for Kunst og Mental sundhed.
Det terapeutiske arbejde i skrivegrupperne er funderet i Vedfelt Instituttets psykoterapeutiske praksis. Det vil sige en dynamisk, oplevelsesorienteret psykoterapi, der udfolder den enkeltes ubevidste potentiale ved at have fokus på ressourcer frem for fejl og på kreativitet frem for problemløsning.
Om mig
Jeg er uddannet psykoterapeut MPF fra Vedfelt Instituttet og er meget optaget af sammenhængen mellem terapi, personlig udvikling og kreativitet. Jeg har arbejdet med skrivning og kreativitet i 20 år som redaktør, underviser, projektleder og oversætter som selvstændig og i forlagsbranchen. Ved siden af mit arbejde har jeg været frivillig i organisationen Læs for Livet, som har til formål at bringe litteraturen ud til børn og unge med sociale udfordringer. Jeg har gennem flere år deltaget i kursusforløb med terapeutiske skrivegrupper ved psykoterapeut MPF Kamilla Baagø og arbejdet med drømmesymboler og psykoterapi i grupper ved psykoterapeut MPF Lene Vedfelt.
Her kan du kan læse mere om, hvordan du kan arbejde med din skrivepraksis.
Praktisk om skrivegruppen
6 mødegange
Tidspunkt: Mandage klokken 18.30 til 22.00
Dato: 27. januar, 17. februar, 10. marts, 7. april, 28. april, 19. maj 2025
Pris: 2400 kr.
Tilmelding: Send mig en mail om, at du ønsker at være med. Jeg sender dig en faktura, og du er tilmeldt, når den er betalt. Du kan også betale i rater, og så gælder tilmeldingen, når første rate er betalt. Beløbet er for alle mødegange.
Sted: Psykoterapeutisk praksis, Østerbrogade 142, 1. tv. 2100 København Ø.
Kontakt: mail@leacarlsen.dk / 28 33 68 22
Vil du være den første til at dele dine tanker om opslaget?