Drømme terapi samtalesalon skriveterapi drømmebog
Drømme terapi samtalesalon skriveterapi drømmebog

Skriv dine drømme


Lea Carlsen - 27 november, 2024

Samtalesalon om nattens drømme og det kreative, indre liv.

Søndag den 23. marts klokken 13.00-16.30

Kan du huske, hvad du har drømt i nat? Har du skrevet drømmen ned? Ved du også, hvordan du kan forstå drømmen som en del af dit kreative, indre liv?

Nattens drømme er levende fortællinger fulde af symboler og temaer, som du kan blive inspireret af i dit hverdagsliv.

Til denne samtalesalon skal vi tale om drømme og skrivning. Du lærer metoder til at skrive din egen drømmebog, hvor du kan indsamle de kreative tanker, der flyder om natten. Du får indblik i drømmenes sammenhæng med dit indre liv og din (måske) ubevidste forestillingsverden. Og du får forslag til, hvordan du kan skrive tekster, der åbner drømmene og giver dig nye indsigter og kreativitet.

SAMTALE

Alle mennesker drømmer. Uanset om vi kan huske drømmene, eller de forsvinder, når vækkeuret ringer. Der er mange forskellige teorier om drømmens funktion, og i denne samtalesalon vil vi fokusere på, hvordan vi kan bruge drømmene som kreativ inspiration, der giver os indsigt i det indre liv.

Jeg vil give en kort introduktion til nogle forskellige forståelser af arbejdet med drømme. Vi skal tale om det kreative i drømmenes sprog, og vi skal undersøge, hvordan du også selv kan få glæde af den kreativitet i hverdagslivet.

Du får en introduktion til at skrive dine drømme ned og notere de elementer, du vil arbejde videre med. Og du får forskellige forslag til at skrive nye tekster med udgangspunkt i din drøm.

SALON

Medbring en drøm, du gerne vil bruge som inspiration til samtalesalonens øvelser. Det kan både være en drøm fra natten før og en gammel drøm, du stadig husker. Det er ikke vigtigt, at den er meget lang eller fuld af detaljer, bare du er nysgerrig på de temaer og symboler, den indeholder.

Vi taler om drømme som inspiration og kreativitet. Altså er det ikke en terapeutisk proces, vi åbner denne eftermiddag.

PROGRAM

13.00 Frilæsning Jeg har et udvalg af bøger med, så du kan læse lidt digte, noveller og essays, der er inspireret af drømme. Der er te på kanden til frilæsningen. Du kan komme fra klokken 13 og frem til klokken 14, hvor vi går i gang med programmet.

14.00 Oplæg om drømme og det indre, kreative liv. Du får konkrete forslag til skriverutiner, når du skal notere dine drømme.

14.30 Drømmeoplevelser i fællesskab. Samtaler, hvor du deler drømmeoplevelser med baggrund i teorien om drømme som kreativ inspiration.

15.00 Pause – Te og småkager

15.15 Kreativ drømmeskrivning. Jeg introducerer, hvordan du kan skrive videre på din drøm, og du får tid til at skrive.

16.00 Samtale og spørgsmål. Du kan dele, hvad du har erfaret i skriveprocessen og spørge til metoderne.

16.30 Tak for i dag.

(Tidspunkterne er cirka, for samtalen er dynamisk. Men vi slutter klokken 16.30.)

PRAKTISK

Tid: søndag den 23. marts klokken 14.00-16.30 (eller kom til frilæsning fra klokken 13.00)

Sted: Østerbrogade 142, 1.tv. 2100 København Ø.

Pris: 90 kr.

Medbring: En drøm, notesbog og kuglepen.

Tilmelding: Send mig en mail eller en sms.

Kontakt: mail@leacarlsen.dk / telefon 28 35 68 22

 

LÆS MERE

På min hjemmeside kan du finde blogindlæg om at skrive drømmebog, og du kan læse mere om kreative skriveøvelser.

Hvis du er interesseret i at læse faglitteratur om drømme, kan jeg anbefale Ole Vedfelts bøger Drømmenes dimensioner og Din guide til drømmenes verden. På Vedfelt Instituttets hjemmeside finder du henvisninger til artikler og foredrag.

Jeg er også inspireret af Jes Bertelsens bog Drømme, chakrasymboler og meditation og Jørgen Groths bog Drømmearbejde – om at anvende det ubevidste symboler.

I den danske podcast Drømmespejlet bliver lytternes drømme diskuteret og belyst. I den amerikanske podcast This Jungian Life behandler tre jungianske analytikere forskellige temaer inden for drømmearbejdet.